Kennel Milla Marina

Perro de Agua Espanol

NADA (Milla Marina Ensenada), BH, SPA1, ERI, LTE 168

Nada on tällä hetkellä ainoa harrastuskoirani. Harrastaminen Nadan kanssa on aivan mahtavaa ja Nada onkin "esitellyt" minulle varsinaisen koiraharrastusten kirjon :).  Olemme kokeilleet Nadan kanssa lajia jos toistakin, ja nykyään treenaamme tavoitteellisesti agilityä ja vesipelastusta.  Näiden lajien lisäksi käymme säännöllisen epäsäännöllisesti PK-haku - ja tottistreeneissä. Tulevaisuuden haaveissa häämöttää ehkä vielä joskus osallistuminen PK-hakukokeeseen. 


Nada on innokas, nopea, ketterä ja väsymätön tekijä, jolta löytyy moottoria lajiin kuin lajiin.  Vastaavasti Nada osaa myös rauhoittua silloin, kun rauhoittumisen aika on.    


Nadan kanssa olemme suorittaneet spanieleiden taipumuskokeen hyväksytysti, kisaamme agilityn maxi-luokassa (M1) ja olemme käyneet sekä konekarhu- että virallisessa luonnetestissä (LTE 168, laukausvarma).


Voisin vielä lisätä, että tämä väsymätön harrastuskaveri on erittäin avoin, ystävällinen ja hermorakenteeltaan varsin tasapainoinen espanjanvesikoira. Nada on synnyttänyt kennelnimelleni kaksi pentuetta.


http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI42834/11&R=336

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Click here to edit text

NAKKI (Milla Marina Helada de Otono) 

Nakki-neiti Nadan toisesta pentueesta jäi kotiin kasvamaan äitinsä ja isoäitinsä seuraksi.  Nadalla on ikää 6 kk:tta ja pienimuotoinen harrastaminen on aloitettu.  Nakki käy pentujen nose-work -kurssilla tavoitteenaan hajutesti myöhemmin, kun ikää on tarpeeksi.  Lisäksi Nakin kanssa on aloitettu pentu-agility.  Nakki on reipas ja keskittymiskykyinen pentu ja todella kiinnostunut käyttämään nenäänsä.  


VIVA (Abigarrado Viva del Tango) ERI, LTE 118 (LA)

Viva on perheemme ensimmäinen espanjanvesikoira, vuonna 2008 syntynyt ja siis jo kypsän seniori-iän saavuttanut koira.  Vivan kanssa aloitin agilityyn tutustumisen, samoin koimme yhdessä ensiaskeleet myös mejän parissa. Viva on kahden ensimmäisen Milla Marina -pentueen emä.  Kuten Nada, Vivakin on varsin hyvällä työmoottorilla varustettu koira, joka mielellään olisi edelleenkin mukana harrastuskuvioissa, mutta korkeahkon iän ja kesällä 2017 tapahtuneen valittavan selän vaurioittaneen tapaturman vuoksi Vivan aktiiviharrastaminen on loppunut.  


Viva on myös sekä konekarhu- että luonnetestattu (LTE 118, LA) ja on luonteeltaan Nadaa pehmeämpi koira. Puolustushalua Vivalta löytyy jonkin verran ja konekarhutestin Viva läpäisi juurikin testaajien toivomalla tavalla.


http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=ER21540%2F08&R=336